Haber

Erzurum’da İmamoğlu’na taşlı saldırı: ‘Yapma, bu millete zarar veriyorsun’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum’da kendisine ve mitingine katılan vatandaşlara yönelik saldırı hakkında “Yazık, yapmayın. Son kez uyarıyorum yapmayın. Kullanmayın” dedi. bu tür bir dil iktidar mensupları sizi uyarıyorum yanlış yoldasınız bu milletin ailelerini kırıyorsunuz bu milletin utancı varsa sözünüze dikkat edin Tanrı Allah milletimizi sizin gazabınızdan ve belanızdan korusun.” İmamoğlu, 9 yaralıyla telefonda görüştüğünü söyledi.

Ekrem İmamoğlu, bugün Erzurum’da kendisine ve mitingine katılanlara yönelik taşlı akının ardından Twitter hesabından canlı yayında AKP iktidarına ve vatandaşlara seslendi. İmamoğlu, “Bugün yaşananların Erzurumlu hemşehrilerim ile hiçbir ilgisi yoktur. Yaralı vatandaşlarımızla görüşüp durumlarını yakından takip ediyorum” başlığıyla yaptığı canlı yayında şunları söyledi.

“ŞİMDİYE KADAR 9 YAKIN YARALIYLA TELEFONLA ARADIM”

“Maalesef bu olay planlı bir olaydır. Devletin kolluk kuvvetleri -biz oradaydık, sahadaydık- görevini yerine getirmedi. Çocuklar ve insanlar yaralandı. Vali beyefendi beni arayıp bilgi verdi ve 7 kişi olduğunu söyledi. Yaralılar.Şu ana kadar 9 yaralım var.Yaralılarla çevrede telefonda görüştüm.Yaralıları buradan takip ediyorum.Takip etmeye devam edeceğim.Orada yaralanan tüm hemşerilerimin sağlık sorunları bize emanet. .Şunu kimse unutmasın.Bu korkunç aklın süreci sona erdi.Ben Erzurum’la çocukluğumdan beri diyalog halinde olan bir aileyim.Burada akrabalarım var.Bizim insanlarımız var, akrabalarımız var.Erzurumluların kim olduğunu biliyorum. Bu konunun Erzurumlularla hiçbir ilgisi yoktur.Erzurumlu kardeşlerim vicdanları ve adaletleri ile bunu yakından sorgulayacaklardır.Hiç şüphem yok.Bu kötü aklın 14 Mayıs’ta ömrü dolacaktır.

“PARTİCİ DAVRANIŞLI EMLAK YÖNETİCİLERİNİN TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNDE İTİBARI OLMAYACAKTIR”

14 Mayıs’ta Allah’ın izniyle Erzurumlu hemşerilerimin en kısa zamanda hizmetlerimizle yanlarında olacağım. hizmetlerinden bahsedeceğim. Mülki amirlerin veya yandaşlık yapan diğer kişilerin Türkiye’nin geleceğinde asla ve asla bir prestiji olmayacaktır. Yaşasın milletimiz. 86 milyon insanımız için mücadele etmeye, onların birlik ve kardeşliğinin tam ortasında olmaya devam edeceğimizden hiç şüpheniz olmasın.

“SON KEZ UYARIYORUM, YAPMAYIN. BU DİLİ KULLANMAYIN”

Ayıp olur, yapmayın. Seni son kez uyarıyorum, yapma. Bu tür bir dil kullanmayın. hükümet üyeleri; Seni uyarıyorum, yanlış yoldasın. Bu millete zarar veriyorsunuz. Bu milletin ailelerine zarar veriyorsunuz. Biraz utanmanız varsa, kendinize ve sözlerinize dikkat edin. Allah milletimizi gazabınızdan ve belanızdan korusun. Her şey çok hoş olacak. Milletim, size sesleniyorum.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu