Haber

CHP Sözcüsü Yücel: Haluk Levent’e kurumsal düzeyde teklif yapmadık

ANKARA– CHP Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin aday seçimi gündeminin yer aldığı Parti Meclisi toplantısı devam ederken kamera karşısına geçti.

Yücel, gazetecilerin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Lütfü Savaş’ın adaylığının yeniden değerlendirilip değerlendirilmediği ve Haluk Levent’e yapılan adaylık teklifiyle ilgili sorularını şöyle yanıtladı: “Merkez Yönetim Kurulumuz ve Başbakanlık toplantımızda böyle bir gündem yoktu. “

Haluk Levent’e teklifin hangi teknikle yapıldığına ilişkin soruların tekrar sorulması üzerine Yücel, “Bu şu ana kadar gündeme gelmedi, böyle bir görüş gelirse değerlendiririz.”, “Hatay meselesi” “Kurumsal düzeyde Sayın Haluk Levent’e veya bir başkasına adaylık teklif edilmesi gibi bir durum söz konusu değildir.”, “Kurumsal düzeyde herhangi bir teklif yapılmadığı cümlesinden anlaşılamaz. Bireysel düzeyde bir teklif yapıldı. Eğer böyle bir bilgim olsaydı sizinle paylaşırdım. “Hatay adayımızı geri çekme gibi bir gündemimiz yoktu” yanıtını verdi.

‘HALUK LEVENT’İN TWİTTER’INI TAKİP ETMİYORUM’

Haluk Levent’in sosyal medya paylaşımında CHP’den adaylık teklifi aldığını hatırlatan Yücel, “Haluk Levent’in tweet’ini takip edemedim. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim; “Kurumsal düzeyde bir teklif olmadı, olsaydı haberim olurdu” dedi.

Haluk Levent’in sosyal medyadaki paylaşımını bir kez daha hatırlatan Yücel, “Ben de merak ettim, öğreneceğiz. Bu bir devlet sırrı değil. Bilgim yoksa açıklarım. Haluk Levent neden böyle bir açıklama yaptı? Ona da soracağız. “Bizim bilgimiz dışında kurumsal düzeyde olmayan başka bir temas olup olmadığını da öğreneceğiz” dedi.

SELİM TEMURCİ’NİN AÇIKLAMASI: HERKES İSTEDİĞİ ADAYI DESTEKLEYEBİLİR

CHP listelerinden Meclis’e giren Gelecek Partisi Milletvekili Selim Temurci’nin AK Parti’nin adayı Murat Kurum’u destekleyeceği yönündeki açıklamasına ilişkin soruya yanıt veren Yücel, “Selim Temurci’nin açıklamasını Meclis’ten takip edemedim” dedi. Gelecek Partisi. “Bu konuyla ilgili bir gündemimiz yoktu” yanıtını verdi. Genel seçimlerde yapılan ittifakın artık geçmişte kaldığını belirten Yücel, “Şu anda bir yerel seçim sürecindeyiz. Siyasi birlik kurulup ona karşı hareket edilirse seçmenin gözünde bir tepki olur ama şu anda yerel seçim sürecindeyiz. İttifakımızı sandıkta kuracağımızı defalarca ifade ettik. “Herkes istediği adayı destekleyebilir”

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu