Haber

AKP Çorum İl Başkanı’nı darp ettiği iddiasıyla yargılanan muhtarlara hapis cezası

ERKAN KARACA

AKP Çorum İl Başkanı Murat Günay’ı darp ettikleri iddiasıyla yargılanan Eskice Köyü Muhtarı Ünal Bozok ile Elmalı Köyü Muhtarı Saffet Erdemli’ye 4’er yıl 7’şer, Ovakarapınar Köyü Muhtarı Zeki Oral ile Fatih Yılmaz ve Hikmet Tıknaz’a 5’er yıl 6’ar hapis cezası her biri ay. hapis cezasına çarptırıldı.

AKP Çorum İl Başkanı Murat Günay’ı darp etmekle suçlanan 5 sanığın yargılanmasına dün Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Mahkeme, Eskice Köyü Muhtarı Ünal Bozok ile Elmalı Köyü Muhtarı Saffet Erdemli’yi 4’er yıl 7’şer ay, Ovakarapınar Köyü Muhtarı Zeki Oral, Fatih Yılmaz ve Hikmet Tıknaz’ı 5’er yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırdı. durumunun devamına karar verdi.

“TÜRKİYE’DE CEZA HUKUKU OLURSA BURADA YÜKLEME TAAHHÜDÜ OLMAYACAK”

Hapis cezasına çarptırılan muhtarların avukatı Ahmet Özdel, duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yaptı. Özdel şunları söyledi:

“Avukat arkadaşlarımız yağma hatasının detaylarını tek tek anlattı. Türkiye’de adalet varsa, Türkiye’de ceza hukuku varsa, Türkiye’de ceza hukuku varsa yağma suçu olmaz. Baskıyla oluşturulan iddianame sonucu bu kişilerin yağma suçundan 11 yıl hapis cezasına çarptırılması ve teşebbüs aşamasında oldukları için 5,5 yıla indirilmesi hukuk adına gerçekten kabul edilebilir bir durum değildir. devam edilmelidir.gerekli.”

Sanık yakınları, açıklamanın ardından AKP Çorum İl Başkanlığı’na yürüdü. Burada mahkeme kararını protesto eden sanık yakınları, “Yusuf Ahlatcı, verdiği sözü kapalı kapılar ardında tutsun.

Kaynak: ANKA / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu