Teknoloji

Windows Copilot Daha Büyük Bir Ekrana Ulaştı

Microsoft’un Windows 11 işletim sistemi içerisinde yer alan Windows Copilot’a güncelleme geldi. Güncellemeyle birlikte uygulama geniş bir ekrana kavuştu.

Microsoft, geçtiğimiz aylarda Windows Copilot isimli yeni uygulamasını tanıttı. Çevrimiçi olarak erişilebilen sistem, Windows işletim sisteminin daha yetenekli hale getirilmesi amacıyla Windows sistemine eklenirken şimdi de yeni bir güncelleme geldi. Güncellemeyi duyuran kişi Microsoft’un Windows Kurumsal Lider Yardımcısı Shilpa Ranganathan’dı. X üzerinde paylaşım yaparak daha fazla kişiye ulaşan Lider Yardımcısı, Copilot’un uygulama penceresinin gelecekte daha büyük ekranda görüntülenebileceğini söyledi.

Yardımcı Pilot Esneklik Kazanıyor

Daha önce dar bir ekranda görüntülenen Copilot, kullanıcılar tarafından “kısıtlı” olarak yorumlandı. Microsoft, kullanıcılardan gelen bildirimleri dikkate alarak küçük bir güncellemeyle uygulamada geniş ekran desteğini devreye aldı. Yeni güncellemeyi alan kullanıcılar, Copilot penceresini istedikleri biçimde şekillendirebilecek. Üstelik çift ekran kullanan kullanıcılar ikinci ekranın tamamına Copilot penceresini dahil edebilecek. Dileyenler Copilot’un diğer uygulamalarla yan yana görüntülenmesini sağlayacak bir seçeneği de değerlendirebilirler.

Windows Copilot Daha Büyük Bir Ekrana Ulaştı

Copilot Güncellemesi Edge ile Gelecek

Copilot güncellemesine ilişkin açıklamalarda bulunan Ranganathan, yeni özellik için kullanıcıların yapması gerekenleri de açıkladı. Açıklamalara göre Copilot’un yeni sürümüne geçmek isteyenlerin Microsoft Edge’i güncellemesi gerekiyor. Yeni güncellemeyle birlikte Copilot için de değişiklikler yapılabilecek.

Copilot’ta yapılan güncellemeler aynı zamanda Microsoft’un kullanıcı deneyimine ve geri bildirimlerine ne kadar değer verdiğini ve ne kadar hızlı yanıt verdiğini de gösteriyor. Ranganathan’ın belirttiği gibi Windows’ta Copilot için hâlâ yapılacak çok şey var ve bu sadece küçük bir gelişme. Siz de Copilot ile tanışıp uygulamayı kullanmak istiyorsanız Windows 11 işletim sistemini tercih etmelisiniz. Copilot önceki sürümlerde desteklenmemektedir. Windows 11’de yerleşiktir.

kuluncak-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu