Haber

Zakharova: Scholz, Putin’in röportajını izleyerek ABD’nin emirlerine karşı geldi

Scholz’un ABD Başkanı Joe Biden ile Beyaz Saray’da görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Carlson’un röportajına ilişkin Rus basınına söylenenleri değerlendiren Zaharova, ” Scholz, ABD’nin röportajı izlememe emrine uymadı. Beyaz Saray’ın talimatlarını daha sık ihlal etmesi halinde Almanya’yı krizden çıkarma ihtimali var.“dedi.

İngiltere Başbakanı Rishi SunakOlaf Scholz’un, Carlson’un Putin’le yaptığı röportaja benzer açıklamalar yaparak tepki gösterdiğini hatırlatan Rusya Dışişleri Sözcüsü, son yıllarda İngiltere’den sorumlu olan başbakanların da bu duruma tepki gösterdiğini söyledi. ‘İradesi olmayan insanlar‘ şeklinde tanımladı.

Putin’in Carlson’la yaptığı röportaj 9 Şubat gecesi yayınlanırken, yaklaşık iki saat süren sohbetin önemli bir kısmı Ukrayna çatışmasına ve Rusya’nın ABD, NATO ve genel olarak Batı ile ilişkilerine ayrıldı.

Scholz, ABD Başkanı Joe Biden ile Beyaz Saray’da düzenlediği ortak basın toplantısında Putin’in röportajını değerlendirdi. ‘anlamsız‘ diyerek Rus lideri ‘bu savaşın başlangıç ​​tarihi konusunda’ yalan söylemekle suçladı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ABD Başkanı Joe Biden
© AP Fotoğrafı / Andrew Harnik

Biden-Scholz görüşmesinde ‘Ukrayna’ya destek’ vurgusu

ABD Lideri Joe BidenAlmanya Başbakanı Olaf Scholz ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz arasında Beyaz Saray’da yapılan görüşmede Batı’nın Ukrayna’ya güçlü destek sağlamaya devam etmesi gerektiği vurgulandı.

ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray’da Almanya Başbakanı Scholz’u ağırlarken, iki lider Oval Ofis’te kameralar önünde basına açık bir bölümde Ukrayna’ya destek verilmesi yönündeki görüşlerini dile getirdi.

ABD Kongresi’ndeki Cumhuriyetçileri “Ukrayna’ya desteği engellemekle” suçlayan Biden, bunun neredeyse hata teşkil edecek bir eylem olduğunu savundu. Söz konusu yardımın Ukrayna’ya gönderilmesi gerektiğini vurgulayan Biden, hem ABD hem de Avrupa ülkelerinin bu konuda ortak çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Kiev’in Batılı ülkelerin desteği olmadan kendi topraklarını savunamayacağını belirten Scholz, bir an önce Rusya’ya karşı Ukrayna’ya yeni yardım gönderilmesi gerektiğini söyledi.

Scholz ayrıca Amerikalı gazeteci Tucker Carlson’un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı röportajı da eleştirdi ve Putin’in Ukrayna saldırısına ilişkin tarihi gerçekleri çarpıttığını savundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu