Ekonomi

Yüreğir Ziraat Odası çiftçilere mobil araç muayene istasyonu hizmeti sunuyor

Türkiye’de periyodik araç muayenesi yapma yetkisine sahip kuruluşun Mobil Araç Muayene İstasyonunu Doğankent Kültür Merkezi’ne taşıyan Yüreğir Ziraat Odası, çiftçilerin zaman ve yakıt kaybı yaşamadan şehir merkezine giderek traktörlerinin yıllık muayenesini yapmalarını sağladı.

Yüreğir Ziraat Odası, çiftçilerin şehir merkezine gitmeden Mobil Araç Muayene İstasyonunda traktörlerinin periyodik muayenelerini yapmalarına destek olmaya devam ediyor. Yüreğir ilçesindeki Doğankent Kültür Merkezi’nde bu yıl Mobil Araç Muayene İstasyonunu çiftçilerin kapısına getiren Yüreğir Ziraat Odası, bu uygulamasını düzenli olarak sürdürüyor.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, traktör denetimi için kent merkezine gitmenin çiftçilerin işini aksattığını ve onları zor durumda bıraktığını belirterek, “Bazıları eski olan traktörlerin Adana merkeze getirilmesi büyük bir zorluktu. Üreticiler için büyük bir sorun. Bu konuda odamızdan, ilçe muhtarlarımızdan ve çiftçilerimizden gelen talepler doğrultusunda “Mobil Araç Muayene İstasyonu uygulamasını göreve geldiğimiz yıl olan 2015 yılında hayata geçirdik. Bu uygulamamızla çiftçilerimizin işlerini aksatmamasını sağladık ve işlerini kolaylaştırdık. Zaman ve yakıt israfının önüne geçtik. Bu uygulama önümüzdeki dönemlerde farklı mahallelerde de devam edecek” dedi.

Özellikle birden fazla traktöre sahip çiftçilerin tarımsal faaliyetlerinin yoğun olması nedeniyle araç muayenesine vakit ayıramadıklarını kaydeden Doğan, “Türkiye’de periyodik araç muayenesi konusunda yetkili kuruluşla yaptığımız protokol çerçevesinde Bu yıl da Doğankent İlçesi Doğankent Kültür Merkezi’nde Mobil Denetleme İstasyonunu devreye aldık. Özellikle “İlgili çiftçilerimizi bilgilendirdik. Araç sahiplerine muayene öncesinde sigortalarını yaptırmalarını hatırlattık. Araçlarda tespit edilebilecek eksikliklere karşı ustalarımızı hazır tuttuk. Muayeneye engel olan arızaları anında giderip aracın tekrar test edilmesini sağladık. Bu fırsat hem çiftçilerimizi hem de bizi memnun etti” dedi. – ADANA

habernazilli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu