Haber

Yunanistan’da Orman Yangınları Devam Ediyor

10 gündür orman yangınlarının sürdüğü ülkede Yunan itfaiye teşkilatı çalışmalarını sürdürüyor. Günlük bilgilendirmede, son 24 saatte 61 noktada yeni yangın tespit edildiği ve ülke genelinde 90 farklı noktada yangın çıkarılarak çalışıldığı belirtildi. Orman yangınlarına karşı 11 ülke Yunanistan’a destek veriyor.

Yunan itfaiyesinden yapılan açıklamada, ‘Son 24 saatte 61 yeni orman yangını çıktı ve itfaiye ekipleri ülke genelinde toplam 90 yangına müdahale ediyor. Yangınlarla mücadele eden 11 ülkeden itfaiyeciler, Yunan kuvvetleri, deniz araçları ve uçaklarla çalışıyor. Yangın riski Attika, Orta Yunanistan, Batı Yunanistan’ın Mora, Teselya, Orta Makedonya ve İyon Adaları bölgelerinde yüksek olmaya devam ederken, ülkenin geri kalanında yangın riski çok yüksek olacak. Çok kuvvetli kuzeybatı rüzgarları bekleniyor ve ülkenin birçok yerinde yüksek sıcaklıklar devam edecek.

17 Temmuz’dan bu yana 74 itfaiyecinin hipertermi, yaralanma ve yanık nedeniyle tedavi altına alındığı da paylaşıldı.

TÜRK UÇAĞI 634 TON SU TAHLİYE ETTİRDİ

Yunanistan’a tutunmak için giden 11 ülkeden biri de Türkiye. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘Yunanistan’da orman yangınlarına müdahale eden uçaklarımız tarafından 23-26 Temmuz tarihleri ​​arasında toplam 214 sorti yapılmış, 634 ton su atılmıştır’ denildi.

ÜLKEDE 10 GÜNDE 594 YANGIN

Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Savunma Bakanlığı, ülke genelinde 10 günde 594 orman yangınının çıktığını ve bunların 571’inin büyümeden söndürüldüğünü açıkladı. Açıklamada, ‘Aşırı sıcak ve aynı zamanda kuvvetli rüzgar koşullarında Yunanistan’da 10 günde 594 yangın çıktı. 10 günlük süreçte çıkan 594 yangından 571’i büyümeden söndürüldü. 5 yangın Dervenochoria, Korfu, Rodos, Loutraki, Kouvara’nın yanı sıra Aegio, Karystos, Laconia ve Boiotia’da geniş bir alanı etkiledi. Özellikle Rodos ile ilgileniyoruz.

goynucekhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu