Yaşam

Son 5 Yılın Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Animasyon Filmleri

Film izlemek birçok kişi için oldukça keyifli bir aktivitedir. Animasyon filmleri de kurguları ve konularıyla en çok izlenen film türleri arasında yer almaktadır. Hem çocuklar hem de sevdiklerinizle birlikte izleyebileceğiniz animasyon filmleri sizler için derledik. Haydi, hazırsanız son 5 yılın en akıcı animasyon filmleri listemize geçelim!

1. Space Jam: Yeni Efsane (2021)

İmdb: 4.5

Özet: Space Jam: The New Legend, Bugs, Lola Bunny ve disiplinsiz Looney Tunes çetesini, kendisi ve oğlunun hayatı için çok güçlü bir ekibe sahip bir takıma karşı zafere götürmeye çalışan LeBron’un hikayesi etrafında dönüyor.

Yönetmen: Malcolm D. Lee

Oyuncular: LeBron James, Don Cheadle, Sonequa Martin-Green

2. Çirkin Bebekler (2019)

İmdb: 5

Özet: Uglydolls halkından biri olan Moxy, Uglyville kasabasında günleri her zaman keyifli geçen özgür ruhlu bir kişidir. Çok mutlu günler geçirmesine rağmen meraklı kişiliğinden dolayı yaşadığı kasabada dağın diğer tarafında ne olduğunu merak eder. Orada neler olup bittiğini öğrenmek için arkadaşlarıyla birlikte bir maceraya atılır.

Yönetmen: Kelly Asbury

Oyuncular: Kelly Clarkson, Pitbull, Lee-Hom Wang

3. Ploey: Asla Yalnız Uçmayacaksın – Puloi: Asla Yalnız Uçmayacaksın (2018)

İmdb: 5.3

Özet: Artık uçmayı öğrenmemiş bir yavru kuş olan Puloi, ailesi Güney’e göç ettiğinde kutuplarda yalnız bırakılmak zorundadır. Bu durumu fırsat bilen ve yeni arkadaşlar edinen Puloi, direkteki düşmanlara karşı can savaşı vermeye çalışır.

Yönetmen: Arni Ólafur Ásgeirsson

Oyuncular: Jamie Oram, Harriet Perring, Iain Stuart Robertson

4. Casuslar – Muhteşem Casuslar (2019)

İmdb: 5.4

Özet: Tamamen zıt iki karakter, bilinmeyen casuslar Vladimir ve Hector, karşı karşıya kaldıkları şiddetli bir görevden dünyayı kurtarmak için eğlenceli ama zorlu bir maceraya atılırlar.

Yönetmen: Guillaume Ivernel

Oyuncular: Kirk Thornton, Dino Andrade, Salli Saffioti

5. Latte ve Sihirli Su Taşı – Kirpi Latte ve Sihirli Taş (2019)

İmdb: 5.6

Özet: Yaramaz ve sevimli bir kirpi olan Latte, çok enerjik ve meraklı olduğu için her zaman başı beladadır. Yaşadıkları ormanda kuraklık başlayınca ormana su getirmek için sincap arkadaşlarıyla birlikte heyecanlı bir maceraya atılırlar.

Yönetmen: Mimi Maynard, Paulette Victor-lifton, Regina Welker, Nina Wels

6. Öfke Pençeleri: Hank Efsanesi (2022)

İmdb: 5.7

Sinopsis: Hayallerini gerçekleştirmeyi uman bir Samuray, rakiplerini yenmek için alışılmadık bir yola girer ve mahkemede dava açar! Amerikan animasyon komedisinin yönetmen koltuğunda Chris Bailey otururken orijinal dublaj ekibinde Samuel L.Jackson, Michael Cera, Aasif Mandvi, Michelle Yeoh, Mel Brooks, Djimon Hounsou, Ricky Gervais ve Gabriel Iglesias gibi isimler yer alıyor.

Yönetmen: Rob Minkoff, Mark Koetsier, Chris Bailey

Oyuncular: Samuel L.Jackson, Djimon Hounsou, Michael Cera

7. Wonder Park – Mucizeler Parkı (2019)

İmdb: 5.8

Özet: Saf ve hayalperest bir kız olan June, ormanda büyülü bir gezintiye çıkar. Ormanda daha önce hiç görmediği bir eğlence parkı keşfeder, ama ona çok tanıdık gelir. Bir süre sonra bu lunaparkın kendi hayal gücüyle yarattığı bir yer olduğunu anlar. Ancak bu lunapark tehlikede olduğu için onu kurtarmak ister ve sevimli arkadaşlarıyla bir yere gelir.

Yönetmen: Dylan Brown, David Feiss

Oyuncular: Brianna Denski, Ken Hudson Campbell, Jennifer Garner

8. Addams Ailesi (2019)

İmdb: 5.8

Sinopsis: Hayatını kocasına ve çocuklarına adayan Morticia, ona gülümseyerek ve tutkuyla aşık olan Gomez ve özel çocukları Çarşamba ve Pugsley’e evin diğer ilginç aile üyeleri eşlik ediyor. Bu farklı aile tatil için hazırlanırken, karşılarına realite şov programının kraliçesi Margaux Needler çıkar. Bu ikilinin karşılaşması her şeyi değiştirir…

Oyuncular: Oscar Isaac, Charlize Theron, Chloe Grace Moretz

Yönetmen: Conrad Vernon, Greg Tiernan

9. Hotel Transylvania: Transformania (2022)

İmdb: 6

Özet: İlk filmi 2012 yılında vizyona giren Hotel Transylvania animasyon filminin devamı olan Hotel Transylvania 4, Dracula ve ailesinin maceralarını konu alıyor. Sadece ülkemizde değil, dünyada da oldukça iyi gişe rakamlarına ulaşan ve irili ufaklı tüm seyircileri eğlendiren Hotel Transylvania serisinin üç filminde de yönetmen koltuğunda Genndy Tartakovsky oturuyordu.

Yönetmen: Genndy Tartakovsky, Nunzio Randazzo

Oyuncular: Brian Hull, Kathryn Hahn, Andy Samberg

10. Çalınan Prenses – Kayıp Prenses (2018)

İmdb: 6

Özet: Prensesler, büyücüler ve şövalyeler zamanında geçen bu hikayede Ruslan bir şövalye olma hayali kuruyor. Ruslan, Mila ile tanışır ve ona aşık olur, ancak onun hükümdarın kızı olduğundan habersizdir. Büyücü Kornomor, onları ayırmak için Mila’yı kaçırır ve Ruslan şövalyesi bu büyücü kadının peşine düşer.

Yönetmen: Oleh Malamuzh

Oyuncular: Nadiya Dorofeeva, Oleksiy Zavhorodniy, Yevhen Malukha

11. Bebek Patron – İşveren Bebek (2017)

İmdb: 6.3

Özet: Tim 7 yaşındadır ve en büyük hayali bir köpek sahibi olmaktır. Rüyasında sürekli takım elbise giyen bir bebeği annesi ve babası evlat edinince her şey değişir. Annesi ve babasının yokluğunda akıcı bir şekilde konuşan bu bebek aslında bir casustur ve çözmesi gereken çok ama çok değerli bir sorunu vardır…

Oyuncular: Miles Christopher Bakshi, Alec Baldwin, Steve Buscemi

Yönetmen: Tom McGrath

12. Grinç (2018)

İmdb: 6.4

Köpeği Max ile bir mağarada yaşayan Grinch, alaycı ve huysuzdur. Dışarı çıkmayan ve bundan pek hoşlanmayan Grinch, mağarasında günlük ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek birçok teknolojik cihaz bulunduğu için Who’nun köyündeki komşularıyla da görüşmüyor. Ancak yılda bir gün bile komşularının yılbaşı sevinçlerinden rahatsız olur ve bu durumdan şikayetçi olur. Kutlamaların özellikle bu yıl her zamankinden daha büyük olacağını duyan Grinch, Noel’i çalmaya karar verir!

Oyuncular: Yekta Kopan, Azra Ayorak, Ebru Şacar Aktaç

Yönetmen: Scott Mosier, Yarrow Cheney

13. Şans (2022)

İmdb: 6.4

Sinopsis: Şans, günlük hayatı derinden etkileyen iyi ve kötü şans arasındaki bin yıllık savaşa odaklanır.

Yönetmen: Peggy Holmes

Oyuncular: Eva Noblezada, Lil Rel Howery, Simon Pegg

14. Minyonlar 2: Gru’nun Yükselişi (2022)

İmdb: 6.5

Özet: Banliyöde büyüyen Gru’nun en büyük hayali, Kötü 6 olarak bilinen kötü adamlar grubuna katılacak kadar kötü olmaktır. Bu hedefle hareket eden Gru, sadık takipçilerinin ve kaos yaratan Minyonların temelini kazanır. . Kevin, Stuart, Bob, Otto ve Gru birlikte ilk sığınaklarını inşa etmek için yeteneklerini kullanırlar ve ilk silahlarını deneyerek ilk görevlerini başarıyla tamamlarlar.

Yönetmen: Kyle Balda, Brad Ableson, Jonathan Del Val

Oyuncular: Steve Carell, Alan Arkin, Taraji P. Henson

15. Kirpi Sonic – Sonic the Hedgehog (2020)

İmdb: 6.5

Özet: Hükümet, insan kılığında olan ve gören herkesi şaşırtan Sonic’in peşine düşer. Herkes Sonic’i aramaya başlar ama o sırada Sonic Dr.’ı bulur. Eggman’den yüzükleri geri almaya çalışmaktadır ama bu sandığı kadar kolay olmayacaktır!

Yönetmen: Jeff Fowler

Oyuncular: Jim Carrey, Ben Schwartz, James Marsden

16. Genç Titanlar Başlıyor! Filmlere – Teen Titans Sineması (2018)

İmdb: 6.8

Özet: Harika bir kahraman ekibinin üyeleri olan Teen Titans’ın, diğer süper kahramanlar gibi kendi sinema salonları yoktur. Setin lideri Robin, Hollywood yönetmenine yıldız olmak için yapılan harcamaları ve çılgınca fikirleri anlatır. Tam o sırada dünyayı ele geçirmeye çalışan harika bir kötü adam tarafından kandırılırlar ve her şey karışır…

Oyuncular: Scott Menville, Greg Cipes, Tara Strong

Yönetmen: Aaron Horvath, Peter Rida Michael

17. Dondurulmuş 2 (2019)

İmdb: 6.8

Özet: Elsa, hayatını etkileyen bir soruna cevap aramaktadır. Elsa neden büyülü güçlerle doğdu? Bu sorunun cevabını bulmak için Erindel’in dışındaki ormana, bir bilinmeze doğru giden Elsa, geçmişiyle ilgili gerçeklerle yüzleşecektir. Krallığı tehlikeye atan yanıtların peşinde olan Elsa, Anna, Kristoff, Olaf ve Sven ile tehlikeli ve harika bir yolculuğa çıkar.

Yönetmen: Jennifer Lee, Chris Buck

Oyuncular: Kristen Bell, Idina Menzel, Josh Gad

18. Aslan Kral (2019)

İmdb: 6.8

Özet: Aslan Kral, yavru aslan Simba’nın maceralarını konu alıyor. Ormanın hakimi babası Mufasa’ya tapan bir aslan yavrusu olarak mutlu bir hayat yaşayan Simba, sinsi amcası Scar’ın planlarından habersizdir. Kral olmak için bir fırsat arayan Scar, Mufasa’yı öldürdükten sonra Simba’ya rastlar. Amcasının ihaneti ve babasını kaybetmesiyle yıkılan Simba sürgüne gider. Zamanı geldiğinde hakkını almak için geri dönecek ve yaptıklarının bedelini amcasına ödetecektir…

Yönetmen: Jon Favreau

Oyuncular: Donald Glover, Beyoncé Knowles-Carter, James Earl Jones

19. Yeti Efsanesi (2019)

İmdb: 7

Özet: Yi, dünyayı gezmeyi hayal eden genç bir kızdır. Şanghay’daki evlerinin çatısında bir Yeti ile savaşan genç bir kızın hayatı farklı bir yöne doğru gider. Evin çatısında yaşayan Yeti ile bağlantı kurmaya çalışan Yi, onun evine, ailesinin yanına dönmesine yardım etmeye çalışır.

Yönetmen: Jill Culton, Todd Wilderman

Oyuncular: Chloe Bennet, Albert Tsai, Tenzing Norgay Trainor

20. Batman’e Karşı Ninja Kaplumbağalar (2019)

İmdb: 7.1

Özet: Ninja Kaplumbağaların Batman ve Robin’e katılmasıyla, sürekli büyüyen kahramanlarımız çok daha büyük bir ekiple çarpışır. Joker, Harley Quinn, Mr, Freeze ve Bane gibi korkunç kötü adamlar da Ra’s Al Ghul ve League of of ile güçlerini birleştiren Shredder ve Foot Squad’ı durdurmaya çalışan Batman ve yeni arkadaşlarının önüne çıkıyor. Gotham’daki suikastçılar.

Yönetmen: Jake Castorena

21. Witcher: Kurt Kabusu (2021)

İmdb: 7.1

Özet: The Witcher: Nightmare Of The Wolf, para için canavarları öldüren bir genç olan Vesemir’in hikayesini anlatıyor. Genç bir Witcher olan Vesemir, para için canavarları öldürmekten keyif alıyor. Bu arada, yeni ve oldukça garip bir canavar, krallık için büyük bir tehdit oluşturmaktadır.

Oyuncular: Theo James, Graham McTavish, Mary McDonnell

22. Sihirli Ejderha (2021)

İmdb: 7.2

Özet: İşçi sınıfından bir ailenin üyesi olan Din, büyük hayalleri olan bir üniversite öğrencisidir. Bir gün Din’in yolu, dilekleri gerçekleştirebilen ejderha Long ile kesişir. İkisi birlikte, Din’in uzun süredir kayıp olan çocukluk arkadaşı Lina’yı bulmak için maceralı bir yolculuğa çıkar. İkili, Şangay sokaklarında heyecanlı bir maceraya atılır ve bu süreçte hayatın bilmecelerini çözmeye çalışır.

Yönetmen: Chris Appelhans

Oyuncular: John Cho, Jimmy Wong, Natasha Liu Bordizzo

23. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 3: Kapalı Dünya (2019)

İmdb: 7.4

Özet: Hicks, Vikinglerin ilk ejderha terbiyecisi oldu ve ejderhalar ile insanlar arasında barış sağlama görevini başarıyla yerine getirdi. Ejderhaları Toothless ile kazandıkları barış, Toothless’ın yeni keşfiyle önemini yitirir. Toothless, neslinin tükendiğine inandığı kendi türünden bir ejderha keşfeder. Bu dişi ejderha şiddetli ve zorludur. Tehlike bir kez daha belirdiğinde ve Hicks’in otoritesi sınandığında, hem ejderha hem de binici kendi türlerini korumak için değerli kararlar vermek zorunda kalacak…

Yönetmen: Dean DeBlois

Oyuncular: Jay Baruchel, America Ferrera, F. Murray Abraham

24. Ailem Robotlara Karşı (2021)

İmdb: 7.6

Sinopsis: Katie, hayalindeki film okuluna girmeyi başardığında yıkılır. Evinden kilometrelerce uzaktaki okuluna gitmeye hazırlanan Katie’ye bu gezide ailesi de eşlik ediyor. Mutlu bir ruh hali içinde yola çıkan aile, yolculuk sırasında robotların dünyayı işgal ettiğini öğrenir. Teknoloji yükseldikçe ve robotlar sokaklarda dolaşmaya başlayınca, aile dünyayı kurtarmak için kıyasıya bir çabaya girişir.

Yönetmen: Michael Rianda, Jeff Rowe

Oyuncular: Abbi Jacobson, Danny McBride, Maya Rudolph

25. Oyuncak Hikayesi 4 – Oyuncak Hikayesi 4 (2019)

İmdb: 7.8

Özet: Kaşıktan geri dönüştürülmüş bir oyuncak olan Forky, bunun bir oyuncak olduğunu asla kabul etmez ve Bonnie’nin odasıyla asla ilgili hissetmez. Dünyadaki amacını sorgulayan Forky, hayatına kaşıkçı olarak devam etmeye karar verir.

Oyuncular: Tom Hanks, Tim Allen, Annie Potts

Yönetmen: Josh Cooley

26. Çizmeli Kedi: Son Dilek (2022)

İmdb: 7.9

Özet: Çizmeli Kedi, macera tutkusunun ona pahalıya mal olduğunu keşfeder. Macera tutkusunun bedelini 9 hayatının 8’ini harcayarak ödeyen Çizmeli Kedi, son bir maceraya atılır. Efsanevi Last Wish’i bulmak için çıktığı destansı bir yolculukta Çizmeli Kedi, amacına ulaşabilirse dokuz hayatını yeniden canlandırabilecektir.

Yönetmen: Januel P. Mercado, Joel Crawford

Oyuncular: Antonio Banderas, Salma Hayek, Harvey Guillen

27. Klaus (2019)

İmdb: 8.1

Özet: Smeerensburg’un yeni postacısı Jesper, tek başına oyuncak yapan Klaus ile tanışır ve Klaus’un oyuncaklarını çocuklara dağıtmaya karar verirler. Birlikte oyuncak dağıtmaya başlayan bu ikili, Smeerensburg’un mutsuzluğunu değiştirmeye başlar.

Oyuncular: Jason Schwartzman, Rashida Jones, JK Simmons

Yönetmen: Sergio Pablos

28. Hindistan cevizi (2017)

İmdb: 8.4

Özet: Meksikalı gitarist Ernesto de la Cruz, 12 yaşındaki Miguel’in en büyük kahramanıdır, ancak uzun zaman önce vefat etmiştir ve ne yazık ki Miguel’in onunla tanışma şansı yoktur. Müziğiyle büyüyen Miguel, bir gün şanslı parçası Cruz’un gitarını bulur. Ancak gitarı çaldığı an kendini bambaşka bir dünyada bulur: Ölüler Diyarı’nda! Bir çıkış yolu ararken, düzenbaz bir adam olan Hector ile karşılaşırlar. İkili, Miguel’in aile geçmişi hakkındaki gerçek hikayeyi keşfetmek için alışılmadık bir yolculuğa çıkar!

Oyuncular: Anthony Gonzalez (VIII), Benjamin Bratt, Gael García Bernal

Yönetmen: Lee Unkrich, Adrian Molina

29. Ralph’ı Kurtarın (2021)

İmdb: 8.4

Özet: Bir belgesel için röportaj yapılan tavşan Ralph, bir laboratuvarda ‘testçi’ olarak günlük rutinini sürdürmektedir.

Yönetmen: Spencer Susser

Oyuncular: Taika Waititi, Ricky Gervais, Zac Efron, Olivia Munn, Pom Klementieff

30. Örümcek Adam: Örümcek Evreninde (2018)

İmdb: 8.4

Özet: 2018’e damgasını vuran ve adından sıkça söz ettiren Spider-Man: Into the Spider-Verse, dünyayı kurtarmaya çalışan Brooklyn’li genç Miles Morales’in hikayesini anlatıyor.

Seslendiren: Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld

Yönetmen: Bob Persichetti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu