Ekonomi

Sipay Kart işlem sayısı 11 kat arttı

Finansal teknoloji sektörünün önemli oyuncularından Sipay, 2023 yılında bir önceki yıla göre kart adedini 7, işlem sayısını ise 11 kat, işlem hacmini ise 6 kat artırdı. En çok harcama yapan şubeler ise sırasıyla gıda/market, akaryakıt ve elektronik eşya/bilgisayar oldu. Sipay Cüzdan sayısı 2023 yılında 2022 yılına göre 4 kat artarken, Walletgate altyapısının hizmet verdiği cüzdan projelerindeki toplam cüzdan sayısı 6,5 kat arttı. Öte yandan şirket, geçen yıl üye işyeri sayısını 2,5 kat, üye iş süreci sayısını 2 kat, üye iş süreci hacmini ise 4 kat artırdı. Sipay’ın çalışan sayısı geçen yıl yüzde 125 arttı.

‘En hızlı büyüyen fintech şirketiyiz’

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Sipay CEO’su Semih Musabak, şunları söyledi: “2019 yılında faaliyetlerine başlayan marka olarak son 3 yılda elde ettiğimiz 22 kat büyümeyle sektörün en hızlı büyüyen fintech şirketiyiz. Başarımızın arkasında hiç şüphesiz alanında deneyimli, tek takım ruhuyla titiz ve özverili hareket eden ekibimiz var.”

Uluslararası para transferi çalışmaları yolda

Sektörün en hızlı büyüyen şirketi olmanın yanı sıra departmana ve müşterilerine değer katmaya devam edeceklerini vurgulayan Muşabak, 2024 yılı planları hakkında şu bilgileri verdi: “İlk olarak uluslararası para transferi ürünümüzü piyasaya süreceğiz. bu yılın çeyreği. Ayrıca ücretli maden alım-satım özelliği de ilk çeyrekte sunacağımız bir diğer özellik olacak. Ayrıca 2024 yılında dış pazarlarda da çalışmalarımızın meyvelerini almaya başlayacağımız için çok mutlu ve heyecanlıyız. Birçok pazar araştırdık, araştırmalarımız devam ediyor. İngiltere ve bazı Avrupa pazarlarına yönelik şirket kurulumlarımız, lisans başvurularımız ve hazırlıklarımız tüm hızıyla yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu