Ekonomi

Samsun’da Berber Fiyatları Yüzde 83,3 Arttı

Samsun’da erkek berberlerinin fiyat tarifesinde saç ve sakal kesim ücretleri yüzde 83,3 oranında artırıldı. Artışın ardından il genelindeki birinci sınıf berberlerde saç ve sakal kesme ve yıkama ücreti 120 TL’den 220 TL’ye çıktı.

Uzun süredir gündemde olan yeni fiyat tarifesi, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SESOB) ile Samsun Berberler Odası tarafından uygulamaya konuldu. Yeni tarifeyle birlikte Samsun il genelinde birinci sınıf berberlerin fiyat tarifesinde saç ve sakal kesim ücretleri yüzde 83 oranında artırıldı. Yeni tarifeyle birlikte saç kesimi yıkama ücreti 150 TL’ye, saç ve sakal kesim ücreti ise 220 TL’ye çıktı.

“Tarifenin üstünde veya altında tıraş olmanın cezası dükkanı kapatmak kadar ileri gidiyor.”

Yeni tarife hakkında bilgi veren Samsun Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan, “Uzun süredir tarifeyi artırmıyorduk. Maliyetler yüzde 100’den fazla artmasına rağmen tamamını tarifeye yansıtmadık. Eski tarifeyle işin içinden çıkamadık. Vatandaşımızı çok fazla sıkıntıya sokmamak kaydıyla kendi esnafımızı da koruyoruz.” Nefes alabilen bir hale getirmeye çalışıyoruz. Malzeme fiyatları, asgari fiyat, kira, su, elektrik, doğalgaz gibi temel giderlerimiz çok arttı. Bu maliyetler dikkate alındığında yaptığımız artış makul düzeydeydi. Birçok ilin tarifeleri yeni tarifemizin çok üzerinde. Her berberin fiyat tarifesini ayarlaması gerekir. “Müşterilerin görebileceği bir yere asılması gerekiyor. Tarifenin üstünde veya altında fiyatla alışveriş yapanlara ilk defa 1 baz fiyat ceza kesiliyor. Ayrıca tarifeye uymayan berberlere 1’den fazla baz fiyat uygulanıyor. Bir defasında dükkanları kapatma cezasına tabi olabilir” dedi.

Berberler yeni tarifeden memnun olduklarını belirtirken vatandaşlar, “Tarife biraz daha uygun olabilirdi” dedi.

Yeni tıraş ücretleri

Tarife güncellemesiyle Samsun’da sakal tıraşı 40 liradan 70 TL’ye, saç kesimi 70 liradan 120 TL’ye, saç-sakal kesimi 100 liradan 180 TL’ye, saç-sakal yıkama 120 liradan 220 TL’ye, bıyık boyama 120 liradan 220 liraya çıktı. 50 lira. 65 liradan 65 liraya, sprey-jöle-ağda-epilasyon-friksiyon ve briyantin kullanımı 20 liradan 40 liraya, cilt bakımı 75 liradan 100 liraya, saç boyama 300 liradan 350 liraya, yanak ağdası 30 liradan 350 liraya 50 TL. perma 150 liradan 500 liraya, damat tıraşı ise 600 liradan 1000 liraya çıktı. -SAMSUN

kadisehri-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu