Ekonomi

Petlas’tan insansız savaş uçağı Kızılelma’ya yerli lastik

Türkiye savunma sanayisinde son dönemin en önemli atılımları arasında yer alan Bayraktar TB2, Bayraktar TB3, Akıncı ve insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma projelerinde Petlas’ın ürettiği yerli uçak lastikleri kullanılıyor.

AKO Grup’tan yapılan açıklamaya göre, kümelenme bünyesinde faaliyet gösteren Petlas, Türkiye’nin savunma sanayisinin önemli projelerine özel lastik üreterek yerlileştirme çalışmalarına destek veriyor.

Askeri birliklerin ve güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarına yönelik özel kalitede lastikleri üstün standartlarda üreten Petlas’ın lastikleri, milli teknoloji ile geliştirilen en yeni insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma’da da kullanılıyor.

Petlas tarafından üretilen özel kalite lastikler, tabi tutuldukları testlerden geçerek ve savunma sanayi için kritik olan tüm kriterleri karşılayarak ön plana çıkıyor. Petlas’ın özel bir proje olarak geliştirdiği lastikler, Kızılelma’da orijinal ekipman lastiği olarak Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB2, TB3, TAİ Hürkuş, Milli Muharip Uçak, Anka, Aksungur, Atak, FNSS 4×4 STA, ÖMTTZA ve BMC Tulga olarak tercih ediliyor. yapılıyor.

“Türkiye’de üretilen lastikler çok daha kaliteli”

AKO Kümelenme Yönetim Kurulu Üyesi Safa Özcan yaptığı açıklamada, Petlas’ın ürettiği lastiklerin yurt dışında savunma sanayi için ürettiği lastiklere göre çok daha kaliteli olduğunun belirlendiğini belirtti.

Türkiye’de savunma sanayinde yerlilik oranının yüzde 80’lere ulaştığına dikkati çeken Özcan, şu ifadeleri kullandı:

“Bu artışta yerli Ar-Ge ve yerli üretim yapan firmaların payı büyük. Petlas olarak Türkiye’nin bayrak taşıyıcı konumumuzla savunma sanayiinde dışa bağımlılığın en aza indirilmesine katkı sağlamanın gururunu yaşıyoruz. Teknoloji transferi olmayan Petlas, Türkiye’de lastik sektöründe birçok ilki kendi potansiyeli ile üretmeyi başarmıştır.Yerli savunma sanayi, yan sanayi ve test aşamalarında yerli kaynak kullanımının büyük önem taşıdığının bilinciyle yatırımlarımıza devam ediyoruz.”

“Türkiye’den en çok ülkeye lastik ihraç eden üreticiyiz”

Safa Özcan, Petlas’ın binek araçtan kamyona, otobüsten yarış aracına, traktörden iş makinesine ve askeri lastiklere kadar hemen hemen tüm araç türleri için 2 bin 500’den fazla ebat ve 80 farklı desende yüksek kalitede lastik ürettiğini belirtti.

Özcan, “Hem metrekare hem de ürün çeşitliliği açısından Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük lastik fabrikasıyız. Türk lastik sektörünün Ar-Ge’ye yatırım yapan yüzde 100 yerli sermayeli tek firmasıyız ve bu çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.” 138 ülkeye ihracat yaptık.Bu anlamda Türkiye’den en çok ülkeye lastik ihraç eden üretici konumundayız.” terimleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu