Ekonomi

Pegasus Hava Yolları, sürdürülebilirlik odaklı kredi işlemiyle iki ödüle layık görüldü

p>Pegasus Hava Yolları, 10 adet yeni Airbus A321neo uçağının İngiltere İhracat Finansmanı temelli finansmanı için dünyanın ilk ‘Sürdürülebilirlik Bağlantılı Kredisi’ süreci ile yurt dışından iki ödüle layık görüldüğünü duyurdu.

Havacılığın sürdürülebilirlik hedeflerine destek olmayı hedefleyen Pegasus Hava Yolları, 10 adet yeni Airbus A321neo uçağının İngiltere İhracat Finansmanı kaynaklı finansmanı için dünyanın ilk ‘Sürdürülebilirlik Bağlantılı Kredisi’ süreci ile yurt dışından iki ödüle layık görüldü. Pegasus, yeni finansman modeli ile Airline Economics tarafından düzenlenen “Aviation 100 Deals of the Year 2023” Awards’da “Sürdürülebilirlik Destekli Yılın Finansman Anlaşması” ödülünün sahibi olurken, Airline Economics tarafından düzenlenen AFJ Global Awards’da “Yılın Garantili” ödülüne layık görüldü. Hava Finansı Dergisi. “Yılın Garantili Finansman İşlemi” ödülünü aldı.

“İKİ ÖNEMLİ ÖDÜLLE İZLENMEKTEN BÜYÜK MUTLUYUZ”

Ödüllerle ilgili açıklama yapan Pegasus Hava Yolları Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Kubatoğlu, sürdürülebilir kalkınmanın süreksiz bir heves olmadığına ve uzun soluklu bir model olarak kabul edilmesi gerektiğine yürekten inandıklarını belirterek, “Finansmanımıza bu değeri alıyoruz. 2022 yılında filomuza katılan 17 adet A321neo, 10 adet uçağımızın finansmanı için finansman taahhütlerimize çevresel ve sosyal odaklı hedeflerimizi de eklediğimiz yeni bir finansman modeli kullandık. ihracat kredi kuruluşunun sağladığı sürdürülebilirlik kapsamındaki ilk kredi süreci olma prestijiyle değerli… Yenilikçi sürece liderlik etmekten ve bu iki değerli ödüle layık görülmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Finansman projelerinde de benzer girişimlerde bulunmaktan çekinmediklerini ifade eden Kubatoğlu, şöyle devam etti:

“Bu kredinin kullanım maliyetine etki eden taahhütlerimizin ortasına cinsiyet istikrarı ve karbon emisyon yoğunluğuna ilişkin performans taahhütlerimizi dahil ettik. Böylece başarımızı sadece finansal performansımızla değil, sektördeki performansımızla da pekiştirmek istiyoruz. Bu tür finansman modelleri hem kendimiz hem de tüm kesim için sürdürülebilir yatırımlar sağlıyor. Teşvik açısından değerli olduğunu düşünüyoruz.”

FİNANS HAKKINDA

Şirket tarafından yapılan açıklamada finansmanla ilgili şu bilgilere yer verildi:

“Küresel bir düzenleyici, sürdürülebilirlik konfigüratörü, ajans ve teminat mütevellisi olarak hareket eden Societe Generale tarafından yürütülen finansman, sürdürülebilirlik temalı konseptin Ex-Im destekli finansmana ilk kez uygulandığı, en büyük uçak destekli sürdürülebilirlik temalı piyasada bugüne kadar uygulanan ve bağımsız bir ESG (çevresel) -sosyal-yönetişim kredisidir), derecelendirme ve analiz kuruluşu tarafından sağlanan İkinci Taraf Görüşü tarafından doğrulanan ilk kredidir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu