Haber

Muğla’da ulaşım 65 yaş üstü kişiler için tamamen ücretsizdir

Muğla’da bir süredir gündemde olan 65 yaş üstü toplu ulaşım indirimi konusu çözüme kavuştu.

Muğla’da şoför esnafının, “Özel Halk Otobüslerini ücretsiz kullanan 65 yaş üstü yolcular yalnızca ayın 1’i ile 4’ü arasında ücretsiz yolcu taşıyacak ve bu süre içerisinde yolcu taşıyacak” kararının ardından il genelinde sorunlar yaşanmaya başladı. Sonraki günlerde ücretsiz yolcu taşımayın.”

BELEDİYE TARAFINDAN ÖDENECEK

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı kararla toplu ulaşım 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz olacak. Karara göre Muğla Büyükşehir Belediyesi, hem sürücülerin hem de toplu taşıma kullanıcılarının mağdur olmaması için ücretsiz ulaşım farkını bütçesinden ödeyecek. acı çekmek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Ülkemizin birçok yerinde ücretsiz ulaşım konusunda şoförler ve vatandaşlar mağdur oluyor. Şoförlerimiz, Bakanlığın yaptığı ödemenin ücretsiz ulaşım bedelini karşılamadığını anlatırken, vatandaşlarımız da ücretsiz yolculuk konusunda çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. Konuyla ilgili hassasiyet gösteren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün, hem sürücüleri hem de vatandaşları mağdur etmeden bu soruna çözüm buldu. Uygulanacak kararla birlikte, elektronik ücret toplama sistemi üzerinden aldığımız biniş raporu doğrultusunda otobüslerin ay içerisinde taşıdığı ücretsiz yolcu sayısını belirleyeceğiz. Bu tespitin ardından Bakanlıkça yapılan ödemeden kesinti yapılarak kalan tutar belediyemiz tarafından araç sahiplerine ödenecek. “1359 otobüsü kapsayan bu çalışma doğrultusunda hesaplanan gelir üzerinden birim fiyat üzerinden yapacağımız ödeme ile vatandaşlarımızın ücretsiz seyahat hakkını daha rahat kullanmasını sağlayacağız ve örnek bir projeyi hayata geçireceğiz. Şoför esnafımızın maddi kayıplarını telafi ederek ülkemize kazandırdık.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu