Ekonomi

Muğla’da Ücretsiz Ulaşım Krizi Belediye Başkanı Gürün’ün Devreye Girmesiyle Çözüldü

Ülke genelinde büyüyen ücretsiz ulaşım krizi, Muğla’da Belediye Başkanı Gürün’ün müdahalesiyle çözümlendi. Kasım ayındaki meclis toplantısında alınacak karar doğrultusunda, başta 65 yaş üstü vatandaşlar olmak üzere sürücülerin ücretsiz ulaşım giderleri Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

Son dönemde şoför esnafının “özel halk otobüslerinde 65 yaş üstü yolcuların ücretsiz taşınması, yalnızca ayın 1’i ile 4’ü arasında ücretsiz taşınacak, diğer günlerde yapılmayacak” kararı, sorunlara yol açtı. ülke genelinde sürücüler ve vatandaşlar arasında. Bu kriz Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün müdahalesiyle çözüldü.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FİYAT FARKI ÖDEMEYECEK

Şöför esnafının bedava yolculuk için yaptığı ödemenin yetersiz olması ve vatandaşların toplu ulaşımla ücretsiz seyahat etmekte büyük sıkıntı yaşaması nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışma başlatıldı. Bu çalışma doğrultusunda hem sürücülerin hem de vatandaşların mağdur olmaması için ücretsiz ulaşım farkının Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesine karar verildi. Bu sayede sürücülerin maddi kayıplarının önüne geçilecek, vatandaşlar da ücretsiz ulaşım hizmetlerinden sorunsuzca yararlanabilecek.

“TOPLUMIN HER KESİMİNİ MEMNUN EDECEK BİR ÇALIŞMA”

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizin birçok yerinde şoförler ve vatandaşlarımız ücretsiz ulaşım mağduru. Şoförlerimiz ise Bakanlığın yaptığı ödemenin ücretsiz ulaşım bedelini karşılamadığını, vatandaşlarımızın ücretsiz ulaşım konusunda çeşitli sıkıntılar yaşadığını anlattı. Muğla Bu konuda hassas davranan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ay içerisinde elektronik fiyat tahsilat sistemi üzerinden aldığımız biniş raporu doğrultusunda, bu tespitin ardından Bakanlıkça yapılan ödeme düşülerek kalan tutar Araç sahiplerine Belediyemiz tarafından ödenecektir. 1359 otobüsü kapsayan bu çalışma doğrultusunda hesaplanan gelir üzerinden birim fiyat doğrultusunda vatandaşlarımızın ücretsiz seyahat hakkını daha rahat kullanmasını sağlayacağız ve otobüslerin maddi kayıplarını telafi ederek ülkemize örnek bir projeyi hayata geçireceğiz. sürücülerimiz.

imamoglu-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu