Ekonomi

Moody’s’ten Türk bankalarına ilişkin yeni karar: ‘Kredi notu sonrası önemli gelişme’

Moody’s Türkiyeile ilgili kredi puanı görünümüYükseltmenin ardından Türk bankalarına not değerlendirmesi yaptı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Türkiye’deki 17 bankanın not görünümüsabittenolumluya‘ tercümesinin yapıldığı belirtildi.

Moody’s, 12 Ocak‘da yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin kredi notu ‘B3’Bunu teyit ederken, not görünümünü ‘durağan’dan ‘pozitif’e çevirdi.

BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kork Konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, kararın iç piyasalara doping etkisi yaratacağını söyledi. Uzman bahisleri hakkında, “Türkiye konusunda bugüne kadar oldukça cimri davranan, zaman zaman objektiflikten uzak kararlar alan kredi derecelendirme kuruluşlarının olumlu tabloyu görmezden gelmesi mümkün değildi. Özellikle ABD ve Avrupa ülkelerinden ülkemize uluslararası doğrudan yatırımların hızlanacağını düşünüyorum. Küresel piyasalar tatil rehavetinden çıkıp rutine dönmeye başladı. TL varlıklara yabancı yatırımcı girişinin hızlanacağı, yeni başarı hikayelerinin yazılacağı bir döneme giriyoruz. Artan döviz rezervleri, azalan cari işlemler ve dış ticaret açığı, rekor kıran ihracat, güçlü büyümenin etkileri ve CDS priminin 300’ün altında kalması uluslararası kuruluşların dikkatini çekiyor. Türkiye, Fitch Ratings ve S&P gibi diğer derecelendirme kuruluşlarından da olumlu geri dönüşler aldı. Moody’s’in Türkiye’nin kredi notu görünümünü pozitife çevirmesi şaşırtıcı değil. “Beklentilerimiz doğrultusunda, hatta geç kalmış bir değerlendirmeydi.”dedi.

haber-dicle.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu