Ekonomi

KKM’nin düşüş serisi devam ediyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bilgilerine göre KKM’nin büyüklüğü geçen hafta 20,3 milyar TL azalışla 3,35 trilyon TL olarak kaydedildi. Dolar bazında ise KKM’nin büyüklüğü 125,6 milyar dolardı.

Önceki hafta da dahil olmak üzere iki haftada KKM’de 60 milyar TL’ye varan düşüş yaşandı.

KKM’deki düşüş devam ederken yetkililerin KKM’den çıkışa yönelik açıklamaları da devam etti. Konuyla ilgili son açıklama MTP sunumunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi.

KKM sisteminin misyonunu yerine getirdiğine ve döviz kuru istikrarının sağlanmasına değerli katkı sağladığına işaret eden Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu:

“Kur istikrarının sağlamlaştırıldığı bir zeminde, döviz korumalı mevduatlarımızın Türk lirası mevduata dönüşmesinin önünü açacağız. Merkez Bankamız, Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi ile para politikasının gerektirdiği duruştan taviz vermeden yatırımlarımıza destek verecek, Yeni kurallara göre güncelleyeceğimiz program döneminde uzun süredir üzerinde çalıştığımız İstanbul Finans Merkezi projemiz de meyvelerini verecek.Hizmet ihracatımızı artırıp ülkemize döviz girdisi sağlayacağız. Finans ve finansal danışmanlık hizmetlerimizde.

vakfikebir-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu