Ekonomi

Kazanç çağrısı: Wolfspeed elektrikli araç pazarında güçlü büyüme bildirdi

Silisyum karbür teknolojisinde lider olan Wolfspeed, elektrikli araç (EV) sektöründeki önemli büyümeyi vurgulayarak güçlü bir üçüncü çeyrek performansı sergiledi.

CEO Gregg Lowe ve CFO Neill Reynolds, kazanç çağrısı sırasında şirketin gelirinin Mohawk Valley tesisinde iki kattan fazla arttığını ve Haziran 2024’e kadar %20 wafer başlangıç kullanımı öngördüklerini bildirdi.

Şirket, 4 milyar ila 5 milyar dolar arasında fon sağlamaya hazırlanıyor ve 2024 mali yılında 2 milyar dolar sermaye harcaması (CapEx) yapmayı ve 2025 yılında bir düşüş öngörüyor.

Wolfspeed (ticker: WOLF) yumuşak endüstriyel ve enerji pazarına rağmen 2025 takvim yılının ilk yarısında bir toparlanma beklemekte ve gelecekte pozitif FAVÖK ve işletme nakit akışının başa baş olmasını hedeflemektedir.

Şirket, ABD’deki kapasite artırımlarının yıllık yaklaşık 3 milyar dolar gelir ve %40’ın üzerinde FAVÖK marjı sağlayacağı öngörüsüyle uzun vadeli finansal hedeflerine olan güvenini koruyor.

Önemli Çıkarımlar

  • Wolfspeed’in Mohawk Valley tesisindeki geliri iki kattan fazla arttı ve Haziran 2024’e kadar %20 wafer başlangıç kullanımı hedefleniyor.
  • Şirket, malzeme kapasitesini önemli ölçüde artıracak olan JP’nin inşasında ilerliyor.
  • Bu çeyrekte %80’i elektrikli araç uygulamaları için olmak üzere 2,8 milyar dolarlık tasarım girişi ve 870 milyon dolarlık tasarım kazanımı elde edildi.
  • Uzun vadeli finansal görünüm güçlü kalmaya devam ediyor ve 1 milyar doların üzerinde nakit tutmayı ve 4-5 milyar dolarlık fon sağlamayı planlıyor.
  • Yatırım harcamalarının 2024 mali yılında 2 milyar dolardan 2025 mali yılında daha düşük bir miktara indirilmesi öngörülüyor.
  • Gelecekte pozitif FAVÖK ve işletme nakit akışının başa baş olmasını hedefliyor.
  • ABD’deki kapasite artışlarının %40’ın üzerinde FAVÖK marjı ile yıllık yaklaşık 3 milyar dolar gelir getirmesi bekleniyor.
  • Üçüncü çeyrek geliri 201 milyon dolar olurken, enerji geliri 102 milyon dolar ve malzeme geliri 99 milyon dolar olarak gerçekleşti.
  • Dördüncü çeyrek gelirinin 185 milyon ila 215 milyon dolar arasında olması bekleniyor.
  • Gelir ve brüt kar marjları üzerindeki kısa vadeli etkilere rağmen, 2025 takvim yılının ilk yarısında sanayi ve enerji piyasalarında toparlanma beklenmektedir.
3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirket Genel Görünümü

  • Gelir görünürlüğü ve tasarım kazanımlarının birikimi, önümüzdeki üç ila beş yıl boyunca 30 OEM’de 125’in üzerinde otomobil modelini desteklemektedir.
  • Büyüyen silisyum karbür pazarına etkin bir şekilde hizmet vermek için yeşil alan genişletme planları devam etmektedir.
  • Şirket güçlü nakit pozisyonunu korumayı beklemekte ve stratejik finansman ve yatırım harcaması yönetimi için planlar yapmaktadır.

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • Kısa vadeli gelir ve brüt kar marjları, yavaşlayan endüstriyel ve enerji pazarlarından etkilenebilir.
  • I&E pazarındaki zayıflık ve Durham fab geliri, önümüzdeki birkaç çeyrek için 60 milyon ila 65 milyon dolar civarında bekleniyor.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Otomotiv ve elektrikli araç işlerinin bir önceki yıla göre yaklaşık %48 büyümesiyle elektrikli araç pazarındaki güçlü büyüme trendi.
  • Uzun vadeli finansal hedeflere ve kapasite artırımlarından elde edilecek güçlü gelir ve kârlılık potansiyeline güveniyoruz.

Kaçırılanlar

  • I&E pazarındaki zayıflığı kabul etti ancak bir sonraki yılın Mart veya Haziran aylarında bir dibe ulaşmayı ve toparlanmayı bekliyor.

Soru-Cevapta Öne Çıkanlar

  • Silisyum karbürde Çin rekabetine ilişkin endişelere değinerek, kalite ve miktar açısından hala önemli bir fark olduğunu belirtti.
  • Elektrikli araçlar için güç aktarma organları tasarımlarında 800 volta doğru istikrarlı geçişten ve daha yüksek voltaj potansiyelinden bahsetti.
  • Malzeme işindeki zorluklara rağmen otomotiv müşterilerine hizmet vermenin ve elektrikli araç talebine öncelik vermenin önemini vurguladı.

Wolfspeed’in hissedar değerini artırmaya ve operasyonel taahhütlerini yerine getirmeye odaklanması, 2024 mali yılının üçüncü çeyreğinde sağlam bir performansa dönüştü.

Güçlü tasarım kazanma birikimleri ve genişleme ve maliyet azaltmaya yönelik net bir strateji ile şirket, elektrikli araç pazarında silisyum karbür teknolojisine yönelik artan talepten yararlanmak için iyi bir konuma sahiptir. Mevcut pazar zorluklarına rağmen, Wolfspeed’in kendine güvenen görünümü ve stratejik yatırımları parlak bir geleceğe işaret ediyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

InvestingPro İçgörüleri

Wolfspeed’in son mali performansı, özellikle elektrikli araç sektöründe dayanıklılık ve stratejik büyüme göstermiştir. Şirketin finansal sağlığını ve hisse senedi performansını daha iyi anlamak için bazı temel ölçümleri ve InvestingPro İpuçlarını inceleyelim.

InvestingPro Verileri:

  • Şirketin piyasa değeri 3,28 milyar dolardır ve bu da yatırımcıların şirkete yönelik mevcut değerlemesini yansıtmaktadır.
  • Negatif F/K oranı -4,53 ve 2024’ün 2. çeyreği itibariyle son on iki ay için düzeltilmiş F/K oranı -7,92 ile piyasa şu anda kazançların kısa vadede hisse senedi fiyatını yönlendirmesini beklemiyor.
  • 2024’ün 2. çeyreği itibariyle son on iki aydaki gelir artışı %23,7 ile etkileyicidir ve bu da şirketin üst düzey rakamlarını güçlü bir hızla artırdığını göstermektedir.

InvestingPro İpuçları:

Yatırımcıların dikkat etmesi gereken bir husus da Wolfspeed’in nakit yakmasıdır. Şirket, uzun vadeli sürdürülebilirlik için önemli bir husus olan nakdi hızla tüketiyor. Buna ek olarak, 9 analist önümüzdeki dönem için kazançlarını aşağı yönlü revize etti ve bu da ileride kârlılığı etkileyebilecek zorluklar olabileceğini gösteriyor.

Daha derin bir analiz ve ek içgörüler arayan yatırımcılar için Wolfspeed’in profilinde daha fazla InvestingPro İpucu mevcut. Bu ipuçları, şirketin finansal sağlığı ve gelecek beklentileri hakkında kapsamlı bir görüş sağlayabilir. Okuyucular https://www.investing.com/pro/WOLF adresini ziyaret ederek ve INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ek %10 indirim kazanabilirler. Buna, Wolfspeed için daha ayrıntılı bir yatırım perspektifi sunan toplam 10 InvestingPro İpucuna erişim de dahildir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

yaglidere-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu