Haber

İskenderun’da yaklaşık 40 bin kişi başka şehirlere gitti: ‘Bizi Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur kurtarıyor’

Can Bursalı – Kadir Yiğit

İSKENDERUN – Türkiye’de 10 ili yerle bir eden iki deprem Hatay’ın İskenderun ilçesini de vurdu. İlçede yüzlerce bina ya harabe durumda ya da kullanılamaz durumda. İskenderunlular ilçe girişinde bulunan otogardan başka şehirlere gitmeye çalışıyor.

Gazete Duvar ekibinin otogar çalışanından edindiği bilgiye göre, şu ana kadar yaklaşık 40 bin kişi ilçeyi terk etti. Bazı otobüs firmaları İskenderun’dan diğer şehirlere kesintisiz seferler düzenlemektedir.

Suer Yazar

‘BURADAN OTOBÜS BULAMAYANLAR ADANA’YA GİDİYOR’

Otogar Müdürü Süer Muharrir, ilçe merkezinden çevre illere sefer düzenleyen otobüs firmalarının faaliyet gösteremediğini belirterek, “Yaşadığımız bu afet nedeniyle yerli firmalarımız maalesef çalışamadı. Ailesinden en az birinin harabe olduğunu, sadece il dışından gelen firmaların yolcu taşıyabileceğini, “Onlar da çok yetersiz. Buradan otobüs bulamayanlar, oradan Adana’ya otobüse binmeye çalışıyor. Şimdiye kadar en az 40 bin yolcuyu il dışına taşıdık” dedi.

Zeki Öztürk


‘4 KEZ YAPIP 320 KİŞİ TAŞIDIM’

Depremzedeleri taşıyan otobüslerden birinin şoförü Zeki Öztürk, depremden bu yana İstanbul – İskenderun ortasında dört sefer yaptığını belirtti. Çift katlı bir otobüste aynı anda 80 kişiyi taşıyabileceğini, İstanbul – İskenderun ortasında ise toplamda 320 kişi götürdüğünü belirtti. Öztürk, ilk gün enkaz altında kalanların yakınlarını İstanbul’dan İskenderun’a taşıdığını, dönüşte ise depremzedeleri İstanbul’a götürdüğünü belirtti. Öztürk, yardım ekiplerini ikinci kez ilçeye getirdiğini, dönüşte yine depremzedeleri taşıdığını söyledi.

Kadir Gökalp


‘3 gün bandaj bile bulamadım, tedavi için İstanbul’a gidiyorum’

İskenderun’dan İstanbul’a gitmeye çalışan Kadir Gökalp, beyin sarsıntısı sırasında yaralandığını ve 3 gün bandaj dahi bulamadığını belirterek, tedavi için İstanbul’a gittiğini söyledi. “Bütün hastaneler yıkıldı. Bir hastane nasıl yıkılır?” Gökalp, Hindistan’dan gelen bir ekibin yardım için sahra hastanesi kurduğunu ancak kimsenin yerini bilmediği için depremzedelerin yararlanamadığını söyledi.

Haydar Bahadır Yıldırım

‘HALUK LEVENT VE OĞUZHAN UĞUR BİZİ KURTARIN’

Depremde evi yıkılan ve şehir dışından gönderilen yardım kolisini almak için otogara gelen Haydar Bahadır Yıldırım, halasının evine sığındıklarını ve 70 kişinin bir arada yaşadığını belirterek, “Çaresiz bekliyoruz. 60’tan fazla akrabamız öldü, bütün söylentiler yalan, Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur bizi kurtarıyor” dedi.

Can Boran


‘SU YOK, İNSANLAR OTOBÜS MAĞAZASINDAN MİKROP ALABİLİR’

İskenderun Otogarı’nda bir otobüs firmasının işletmecisi olan Can Boran, otogardaki insan yoğunluğundan dolayı hijyen sorunu yaşandığına dikkat çekerek, “Su yok, tuvaletler çalışmıyor. Çok pis. Özellikle kadınlar için zor. Çok kolay gibi görünebilir ama değil. Çünkü burada bir hastalık kapılabilir. Çocuklar var. O yüzden buraya çadır kurulsun istiyoruz. İnsanlar ısınmak için ateş yakmak zorundadır.” tabirlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu