Ekonomi

Günyüzü ve Han ilçeleri 2023’te doğalgaza kavuşacak

Eskişehir’in Günyüzü ve Han ilçelerindeki doğalgaz çalışmalarında son aşamaya gelindiği bildirildi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay’ın bağlantı ofisinden yapılan açıklamada, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ile Nisan 2022’de yaptığı görüşmede Han ve Günyüzü’nün 2023’te doğalgaza kavuşacağının açıklandığı belirtildi.

ESGAZ yetkililerinin Günyüzü ve Han Kaymakamları ile Belediye Başkanlarını ziyaret ederek süreç hakkında bilgi verdiği açıklamada, Milletvekili Günay şunları söyledi:

“Doğalgaz ilçelerimizden aldığımız başlıca taleplerden biri oldu. Bugüne kadar yakından takip ettik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kırsal mahallelerde doğalgaza erişim projesi kapsamında şimdi sıra Günyüzü ve Han ilçelerimizde. Doğalgaz 2023 yılında Günyüzü ve Han ilçelerine bugün teslim edilecek.ESGAZ yetkilileri 2023 yılında CNG ile besleyerek Günyüzü ve Han ilçelerini ziyaret etti.Günyüzü ilçesi için uzun vadeli yatırımların toplam maliyeti 2022 fiyatlarıyla 67 Milyon TL, Han ilçesi uzun vadeli yatırımların maliyeti 2022 fiyatlarıyla 60 milyon lira olması planlanıyor.Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, EPDK Lideri Mustafa Yılmaz, ESGAZ Genel Müdürü Bülent Cantürk ve Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Ceyhan.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu