Haber

Gazeteciler Derneği, 6 Şubat depreminin birinci yıl dönümünde depremzede meslektaşlarına destek verdi

Gazeteciler Cemiyeti, 6 Şubat depreminin birinci yıl dönümünde hafta boyunca düzenlediği eğitim ve teknik programlarla depremzede meslektaşlarına destek verdi. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Alım, “Depremin acısı ilk günkü gibi taze. Tüm Türkiye’nin yüreğini dağlayan bu felakette 32 meslektaşımızı kaybettik. Gazeteciler Cemiyeti depremin ilk günlerinden itibaren yaşananları kaydetti. Sivil toplum kuruluşu rolünün yanı sıra gazetecilik refleksiyle de depremin yerel basına etkisi. Biz Gazeteciler, “Toplum olarak dernek başkanlarıyla bir araya gelerek elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. bölgede.”

Gazeteciler Derneği Taşınabilir Basın Konutu, 6 Şubat’ta 11 ili etkileyen depremde zarar gören gazetecilerle dayanışmasını sürdürüyor. 4 Şubat’ta Ankara’dan yola çıkan Gazeteciler Cemiyeti Taşınabilir Basın Konutu, 5 Şubat itibarıyla Adıyaman ve ilçelerindeki depremzede meslektaşlarımıza ulaşarak ücretsiz canlı yayın ve teknik ekipman desteği sağlamaya başladı.

Adıyaman’ın Besni ve Gölbaşı ilçelerinde yerel basın mensuplarının çalışmalarına destek veren Taşınabilir Basın Konutları grubu, Gölbaşı Kaymakamlığı tarafından oluşturulan Deprem Şehitleri Ormanı’na Gazeteciler Derneği adına fidan dikti.

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Lideri Zeki Dışkaya’nın deprem özel yayınını da görüntüleyen Mobil Basın Evi ekibi, anma toplantısının yapılacağı Adıyaman merkezdeki Saat Kulesi’ne ulaştı. Sabah 03.00’ten itibaren yayın yaparak bölgeye dair izlenimleri kaydeden grup, yerel gazetecilerle bir aradaydı. Depremde hayatını kaybedenlerin anıldığı kabir ziyaretinin ardından Taşınabilir Basın Merkezi, Adıyaman’da yayınlanan Gözde TV’nin deprem özel yayınına teknik destek sağladı.

6 Şubat’ta 11 ili etkileyen depremlerde 32 gazeteci hayatını kaybetti. Gazeteciler Cemiyeti Lideri Nazmi Alım, anma mesajında, deprem bölgesinde zarar gören illerin eski günlerine döndürülmesi konusunda sivil toplum kuruluşlarına büyük sorumluluk düştüğünü vurgulayarak, Gazeteciler Cemiyeti’nin bu konudaki çalışmalarına değindi. Bilgin’in mesajı şöyle:

“GAZETECİLER DERNEĞİ İLK GÜNDEN İTİBAREN DEPREM BÖLGESİNDEYDİ”

“6 Şubat depreminin yıl dönümünde, depremde hayatını kaybeden binlerce vatandaşımıza başsağlığı, yakınlarına sağlık diliyorum. Depremin acısı ilk günkü gibi taze. Kaybettiklerimiz Tüm Türkiye’nin yüreğini dağlayan bu felakette 32 meslektaşımız olduğuna inanıyorum. Malatya , Hatay, Maraş, Adıyaman eski günlerine dönecek. Ancak geri dönebilmesi için öncelikle yaptığı göçleri geri alması gerekmektedir ve bu geri dönüşün sağlanmasında devlete ve sivil toplum kuruluşlarımıza büyük sorumluluk düşmektedir. Depremin vurduğu illerimiz kültürümüzün ve yaşamımızın derinliklerine yerleşti. Bu nedenle yaralarının bir an önce iyileşmesini diliyorum.

Gazeteciler Cemiyeti, depremin ilk günlerinden itibaren sivil toplum kuruluşu rolünün yanı sıra gazetecilik refleksiyle de depremin yerel basın üzerindeki etkisini kayıt altına aldı. Biz Gazeteciler Cemiyeti olarak bölgedeki toplumun ileri gelenleriyle bir araya gelerek elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Depremin ikinci haftasında yerel medya için depremin tahribatını gösteren bir rapor yazıp, yıkımın boyutlarını ülke ve dünya kamuoyuyla paylaştık. Bölge için telif hakkıyla korunan haberler Programlara başladık. Bölgede acil ihtiyacı olan gazetecilere teknik ekipman ve hijyen malzemeleri ulaştırdık. Yine bu kapsamda portatif basın istasyonumuz deprem bölgesine birçok ziyaret gerçekleştirdi. Geçtiğimiz ay Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ve Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dışkaya’nın katılımıyla Malatya’daki meslektaşlarımızla bir araya geldik.

“8-9 ŞUBAT’TA ADIYAMAN’DA OLACAĞIZ”

Şu anda bölgedeki gazetecilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla taşınabilir basın evimiz 4 Şubat’tan bu yana deprem bölgesinde faaliyet gösteriyor. Kardeşlerimizle bölgedeki durumu değerlendirmek ve genç arkadaşlarımıza gazeteciliğe katkı sağlayacak eğitimler vermek için 8-9 Şubat’ta Adıyaman’da olacağız.”

SON EĞİTİMLER GAZETECİLERLE BULUŞACAK

Gazeteciler Derneği, 7 Şubat’tan itibaren bölgedeki yerel gazetecilerin yayın taleplerine ücretsiz destek vermeye devam edecek. Taşınabilir Basın Evi, hafta geneline yayılacak yayın destek faaliyetlerinin yanı sıra yerel gazetecilerle buluşmaya devam edecek. 9. Köy Projesi kapsamında “Adıyaman Bölge Eğitim Programı”.

8 Şubat günü saat 10.00’da Adıyaman Dedeman Otel’de başlayacak etkinlik kapsamında Gazeteciler Cemiyeti Lideri Nazmi Alım, bölgedeki gazetecilerle bir araya gelecek. Program kapsamında Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Lideri Zeki Dışkaya ve gazeteciler deprem ve sonrasındaki deneyimlerini paylaşarak bölgedeki sorunları aktaracak.

Program kapsamında Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Gürcanlı, “İnternet Medyası ve Sürdürülebilirlik” konulu eğitimin yanı sıra topluluğun proje ve faaliyetlerini tanıtacak. Gün içerisinde Turgay Aydın’a “Sosyal Medya Kullanımı” ve Ünsal Ünlü’ye “YouTube’da Var Olmak” eğitimi verilecek, kentte konteynerlerde faaliyet gösteren basın kuruluşlarına ziyaretler yapılacak.

9 Şubat saat 10.00’da başlayacak programın ikinci günü kapsamında 9. Köy. HaberlerMerkez Editör Erhan Karadağ, “Video Haber Eğitimi” ile gazetecilerle bir araya gelecek, Gazeteciler Derneği Genel Sekreteri ve Taşınabilir Basın Evi Koordinatörü Kenan Şener ise “Yerelden Ulusala Habercilik” eğitimiyle gazetecilerle bir araya gelecek.

Etkinlikler yerel basın mensuplarına ve irtibat fakültesi öğrencilerine açık olacaktır.

MOBİL BASIN REZİDANSI BÖLGEDE OLMAYA DEVAM EDECEK

Mobil Basın Evi ekibi ekim ayında Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ı ziyaret ederek bölge gazetecileriyle bir araya geldi, sorunları ilk elden dinledi ve yayınlarda ücretsiz teknik destek hizmeti verdi. Gazeteciler Derneği, 15 Ocak’ta Malatya Gazeteciler Cemiyeti Lideri Vahap Güner ve Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Lideri Zeki Dışkaya’nın katılımıyla deprem bölgesindeki gazetecilerin mesleki ve teknik gelişimlerine destek olmak amacıyla bölgesel bir eğitim ve değerlendirme toplantısı düzenledi. Bu bağlamda Gazeteciler Cemiyeti’nin deprem bölgesindeki meslektaşlarıyla dayanışması ve çalışmaları devam edecek.

Kaynak: ANKA / Güncel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu