Haber

FETÖ elebaşının yeğeni Asiye Gülen ve eşi gözaltına alındı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşının yeğeni Asiye Gülen ve imam nikahlı eşi terör örgütü üyeliğinden aranıyor. İstanbul‘de gözaltına alındı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Mali Suçlara Teşvik ve İstihbarat Şube Müdürlüğü grupları, FETÖ’nün eylem ve faaliyetlerini deşifre etmek için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda çalıştı.

Yapılan çalışmalarda, Kaynak Holding’e bağlı şirketlerde görev yapan ekiplerin, terör örgütüyle ilişki kurmakla suçlanan şirketlerde SGK kaydı olduğu, KHK ile kapatılan sendika üyeliği ve örgütün üst yöneticileriyle irtibat kaydı olduğu belirlendi. Barbaros Kocakurt ve Süleyman Uysal, Asya Katılım Bankası’na takviye yapıyor, fon sağlıyor. Kaynak Holding bünyesinde faaliyet gösteren Işık Yayınları’nın editörlerinden Asiye Gülen’in, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in kardeşi Kutbettin Gülen’in kızının Esenyurt’taki bir adresinde olduğunu belirledi.

Tespitlerin ardından 22 Haziran’da düzenlenen operasyonda Asiye Gülen ve imam nikahlı eşi Mustafa Çamyar gözaltına alındı.

Zanlıların adreslerinde yapılan aramada “F” serisi 1 ABD doları, 16 bin 710 ABD doları, 8 cep telefonu, 12 sim kart, 2 dizüstü bilgisayar, çok sayıda flash bellek, DVD, hard disk ve örgütsel belgeler ele geçirildi. .

Zanlılar, işlemleri için polis merkezine götürüldü.

Kaynak: ANKA / Güncel

gerzehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu