Haber

Fas’ta deprem nedeniyle 3 gün yas ilan edildi

Fas Hükümdarı VI. Muhammed, depremde yıkılan evlerin yeniden inşası için bir acil durum programı oluşturmakla görevli bir bakanlık komitesinin kurulmasını emretti.

Kraliyet Mahkemesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Rabat’taki Kraliyet Sarayı’nda, depremin sonuçlarının görüşülmesi amacıyla Kral 6. Muhammed başkanlığında bir toplantı düzenlendi.

Kral Muhammed VI, toplantıda Fas’ta 3 günlük ulusal yas ilan edilmesine ve kamu kurumlarındaki bayrakların yarıya indirilmesine karar verdi.

Fas Hükümdarı, depremde yıkılan evlerin bir an önce yeniden inşası için acil durum programı oluşturmakla görevli bir bakanlık komitesi kurulması talimatını verdi.

Ayrıca toplantıda, arama kurtarma gruplarının güçlendirilmesi, kurtarma ve tahliye süreçlerinin hızlandırılmasına yönelik acil tedbirlerin alınması, depremden etkilenen bölgelere içme suyu, gıda, çadır gibi temel ihtiyaçların ulaştırılması kararlaştırıldı.

Fas Hükümdarı VI. Muhammed ayrıca depremzedelerle zor koşullar altında ilgilenmek, depremde evsiz kalanlara acil yardımda bulunmak, barınma, beslenme ve tüm temel ihtiyaçların karşılanması talimatını verdi.

Fas’ın Marakeş kentinin El-Huz bölgesinde dün yerel saatle 23.10’da 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fez kentlerini etkilediği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 1305’e, yaralıların sayısının ise 1832’ye yükseldiğini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu