Haber

Diyanet-Sen Kütahya Şubesi, deprem bölgesinde din görevlilerine yönelik söylemleri kınadı

Türkiye Diyanet ve Vakıf Mensupları Birliği (Diyanet-Sen) Kütahya Şube Başkanı Ülfet Balon, deprem bölgesinde yürütülen çalışmalarda din görevlisi bulunmadığı yönündeki eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Balon, yaptığı açıklamada, “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde din görevlilerinin yaraları sarmak için büyük bir özveriyle çalıştığını söyledi.

Bölgede yürütülen tüm faaliyetlere din görevlilerinin katıldığını belirten Balon, şunları kaydetti:

“Depremde din görevlileri olarak arama kurtarmadan erzak dağıtımına, yaralı gönüllerin tesellisinden cenaze definlerine kadar hep sahada görev aldık. Diyanet İşleri Başkanlığı ilk günden itibaren diğer illerden 69 müftü görevlendirdi. Bölgede aralarında kadınların da bulunduğu 16.300 din görevlisi görev yaptı.

Balon, arama kurtarma çalışmalarına 97 Türkiye Diyanet Vakfı yetkilisinin de katıldığını belirtti.

Yapılan eleştirilerin iftira boyutuna ulaştığını ve bunun kabul edilemez olduğunu vurgulayan Balon, “Bütün bunlar apaçık ortadayken biz hala bölgedeki ‘devlet nerede, din nerede’ söylemlerinin gerçeklikten yoksun olduğunu düşünüyoruz. iyi niyetli ve amacı devletimize ve dinimize karalama yapmaktır.Bu tür söylemleri yayanları şiddetle kınıyoruz.cezasız kalmaması için konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.” terimleri kullandı.

pazarlar-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu