Yaşam

Bitlis’te depremzedeler kayak yaparak eğlendi

Depremin harabeye çevirdiği illerden Bitlis’e yerleşerek ailelerin depremin acısını ve yaşadıkları travmayı kendi imkanlarıyla ya da kurumların desteğiyle unutturmak için etkinlikler düzenleniyor.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), Medeniyet Platformu ve 6 Şubat Gönüller Hareketi tarafından kampüste bulunan kayak merkezine aileleriyle birlikte getirilen çocuklar çeşitli oyunlara katıldı.

Kıyafet ve kızaklar dağıtıldı

Sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanan eldiven, atkı ve bere ve kızakların dağıtılmasının ardından depremzede aileleri ve çocukları kayak yaparak keyifli anlar yaşadı.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, üniversite kampüsünde geçen yıl hizmete giren kayak merkezinde depremzedeleri ağırladıklarını söyledi.

“Çocuklarımız için bir değişiklik olsun”

Türkiye’de 11 ili etkileyen bir afet olduğunu hatırlatan Elmastaş, şunları kaydetti:

İnsanlarımız çok etkilendi. Depremin olduğu tarihten itibaren yaralar sarılmaya başlandı ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Bölgede inşaat süreci hızla başladı. İlimizde 6 binden fazla depremzede var. Bu anlamda çocuklarımız için bir değişiklik olsun ve şokun etkisinden bir nebze de olsa kurtulsunlar diye etkinliği düzenledik. Etkinliğe katılan depremzedelere ve emeği geçenlere teşekkür ederim.

Medeniyet Platformu Devrim Sözcüsü Cengiz Şahin, depremzedelerin il merkezi ve ilçelerde ağırlandığını kaydetti.

“Deprem psikolojisinden biraz uzaklaşsınlar”

Kentte çok sayıda depremzede olduğunu belirten Şahin, şunları kaydetti:

Çocuklarımızı deprem psikolojisinden bir nebze de olsa uzak tutmak amacı ile bu programın düzenlenmesine karar verilmiştir. Karla ilk kez tanışan ve hiç kayak yapmayan çocuklarımıza kızaklar dağıtıldı. Pistte kaymaya başladılar. yemek yiyeceğiz Doyasıya eğlensinler ve deprem psikolojisinden uzaklaşsınlar. Katkı sağlayanlara teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu