Haber

Bahçeli’den geri kalan: TBMM’de gerekli işlem yapılmalı! Kapatılmalı veya yeniden yapılandırılmalı

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin küme toplantısında açıklama yaptı. Bahçeli konuşmasında yüksek yargıdaki otorite gerilimine değinerek şunları söyledi: “Yargıtay görevini eksiksiz yaptı. Tartışmanın ardından Anayasa Mahkemesi kararını verdi. Anayasa Mahkemesi, yetki alanını genişleterek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni işaret ediyor. Can Atalay hakkında ne gerekiyorsa yapılmalı. Türkiye Büyük Millet Meclisi ve konunun kapatılması gerekmektedir.”İfadelerini kullandı.

Bahçeli de “Anayasa Mahkemesi Başkanı tarafsızlığını kaybetmiştir. Bu noktada iki seçenek var. Ya Anayasa Mahkemesi kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı.”Şu şekilde konuştu:

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

Sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bugünkü toplantımızı takip eden vatandaşlarımıza selamlarımı iletiyorum.

Biz iş üretiyoruz, konuşmuyoruz. Çalışan demirin paslanmayacağını biliyoruz. Milletimize hizmeti varlığımızın özü olarak tanımlıyoruz. Gönül vermedikçe gönül bulamayacağımızın bilincindeyiz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak ülkemize aşık olduk. Kimseyi öteki olarak görmüyoruz, kimseyi ötekileştirmiyoruz.

‘BOŞ ZAMANLARINDA İSTANBUL’U ZİYARET EDEN İBB LİDERİNİ EVİNE GÖNDERECEĞİZ’

31 Mart 2024’te yapılacak yerel yönetim seçimlerine hazırlık sürecini geçireceğiz. Orta sınıf dilerse boş zamanlarında İstanbul’u ziyaret eden büyükşehir belediye başkanlarını evlerine göndereceğiz. Merkezi yönetim ve yerel yönetimler tek ses, tek yürek olarak birleşecek. Milletimiz, belediye kaynaklarını bölücülere aktaranlardan mutlaka hesap soracaktır.

ANAYASA MAHKEMESİNE TEPKİ

Hukuk, toplumun genel çıkarlarını sağlamaya yönelik kanunlar bütünüdür. Hukuk, sosyal hayatın adalete yönelik istikrarı ve düzenidir. Önemli olan adalettir. Hukuk adaletin aracıdır. Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasındaki uyuşmazlık hukuk devleti açısından arzu etmediğimiz bir durumdur. Pek çok nimet ortaya çıkacak. Görüş farklılıkları ve yorum farklılıkları içtihat zenginliğini güçlendirecektir. Milletin egemen çıkarlarını koruyan eleştiriler, öneriler, derin niyetler ve çıkarımlar hukukun üstünlüğünü güçlendirecektir. Suç duyurusuna yol açan süreç bir devlet ya da rejim krizi değildir. Kriz bekleyenler için kriz ritüeli yapanlar ellerini yalayacak, coşkuları boşa çıkacaktır. Anayasa Mahkemesi hukuk sisteminin çilesi ve acısıdır. Anayasa Mahkemesinin bireysel başvurularda hukuk düzenini bozacak kararlar alması bir sürüklenme halidir.

HDP’NİN KAPATILMASI DAVASINDA HASSASİYET YOK

Kanun koyucunun kararlarının göz ardı edilmesi olayın iyiliğinden sapmadır. TİP’ten Hatay Milletvekili seçilen ve Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Can Atalay’ın başvurusunun 3 ay gibi kısa bir sürede sonuçlanması, aynı hassasiyetin neden TİP’te gösterilmediğini akla getirdi. HDP’nin kapatılma davası

“TBMM’DE GEREKLİ OLANLAR YAPILMALI”

Yargıya saygı zorunludur. Bu kararın derhal Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde verilmesi ve konunun kapatılması gerekmektedir. Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasında hiyerarşik bir düzen bulunmamaktadır. Anayasa Mahkemesi’nin millet vicdanını ihlal eden kararları yeniden yargılama sebebidir. Anayasa Mahkemesi, TBMM aleyhine yargı yetkisini genişleterek ihlal kararı vereceğini duyurdu. Gazi Meclisi Anayasa Mahkemesi’nin vesayeti altında değildir. Milletin üzerinde hiçbir güç olamaz.

“Anayasa Mahkemesi Kapatılmalı”

TBMM’de oturma eylemi yapan kalabalığın Yargıtay’ı eleştirmesi kibirdir. Oturanlara, oturmaya devam edenlere sesleniyorum, Türk milleti 31 Mart’ta üzerinizdeki Osmanlı tokatını nasıl kaldıracağını bilecektir.

Mahkeme başkanı objektifliğini yitirdi. Cesaretin varsa Kandil’e git. AYM ya kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır.

 

İSRAİL’İN GAZZE’DEKİ SALDIRILARI

İsrail askerleri bebekleri, kadınları ve yaşlıları katletmektedir. Netanyahu katliamların kesintisiz devam etmesi mesajını verdi. İsrail çaresiz ve korkaktır. Hastane bahçesine füze atmak da vahşettir. İsrail’in ateşlediği füzenin ABD envanterinde bulunması da ortaklığın kanıtıdır. Biden’ın güvenilirliği yok. Öte yandan Filistinliler de zorla yerinden edilmek isteniyor.

Zulme sessiz kalmak suç ortağı olmaktır. Herkes Gazze konusunda sessiz kalsa da biz sessiz kalmayacağız. Sessiz kalmayacağız. Öncelikle İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların durması ve insani yardım koridorlarının açılması şarttır. Acilen ateşkes sağlanmalı.

AB RAPORUNA TEPKİ

Dünyaya hilalin ışığından bakıyoruz. Filistin’in arkasında bir dağ gibi duruyoruz. Biz hem Türküz, hem Müslümanız. AB yönetim kurulu raporunu yırtıyoruz ya da kağıttan uçak yapıp onlara iade ediyoruz.

Yüzleşmeye giden süreç bir devlet krizi değildir. Son süreç bir devlet ya da rejim krizi değil. Kriz bekleyenlere, kriz ritüeli yapanlara ellerini yalayacaklarını, coşkularının çöpe atılacağını açıkça söylüyorum. “

 

 

 

habertaslicay.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu