Haber

973 hastanın başvurduğu acilde nöbetçi doktor bir gecede kalp krizi geçirdi

İzmir Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisinde görev yapan 53 yaşındaki Dr. Uğur Dalbaşı, sabah saatlerinde nöbetteyken fenalaştı.

Serviste görevli iki doktordan biri olan Dr. Dalbaşı’nın şeker hastası olduğu, nöbet sırasında hipoglisemik atak geçirdiği ve kalp krizi şüphesiyle tedavi altına alındığı açıklandı.

Birgün’den Sibel Bahçetepe’nin haberine göre anjiyo uygulayan doktora stent veya by-pass yapılacağı kaydedildi. Dalbaşı’nın uzun süredir hasta olması, şeker hastası olması ve insülin aldıktan sonra yemek yiyememesi nedeniyle hipoglisemik atak geçirdiği ve durumu kötüleştiği iddia edildi.

KARARLI DURUM

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Doktora anjiyo yapıldığını ve durumunun takip edildiğini belirten kaynak, “Bize böyle söylendi. Doktor şeker hastası ve insülin kullanması gerekiyor. İnsülinini yaptı. Hemen ardından yarım saat sonra yemek yemesi gerekiyor. Ama muhtemelen o yoğunluktan yemek yiyemedi ve hipoglisemik bir atak geçirdi. Bu da kalp krizi riskini artırır. Bu tamamen çalışma koşullarıyla ilgili” dedi.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte acil servislerin yoğunluğunun zirveye ulaştığını vurgulayan Kaynak, şöyle devam etti: “Viral enfeksiyonlar özellikle okullarda, çocuklarda çok yaygın. Özellikle yoğunluğun giderek arttığını görüyoruz. Acildeki doktor ve sağlık çalışanı bu yoğunluğu nasıl karşılayacak? Yemeden, içmeden, tuvalete gitmeden ve sürekli şiddet tehdidi altında çalışanlar görev yapmak zorunda bırakılıyor. Doğrusu sağlık sisteminin en kötü ve hüzünlü yüzlerinden biri olduğunu düşünüyorum. Bu arkadaşımız da onun kurbanlarından biri. Bu hekim arkadaşımız insani prensiplere sahip bir çalışma ortamında olsaydı muhtemelen böyle bir şeyle karşılaşmazdı. Sağlık Bakanlığı bu durumu görmek ve anlamak istemiyor.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu