Haber

18 bin nüfuslu mahallede sağlam yapı kalmadı.

En büyük hasarın KAHRAMANMARAŞ merkezli iki büyük depremde yaşandığı Hatay’ın Antakya ilçesinde, 18 bin nüfuslu mahallede sağlam yapı kalmadı. Mahallede hayırseverlerin yaptırdığı 30 yıllık cami de yıkıldı.

Kahramanmaraş merkezli ve Türkiye’yi derinden sarsan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı en büyük mahallelerden biri olan Narlıaca Mahallesi’nde büyük hasara yol açtı. 18 bin nüfuslu mahallede neredeyse sağlam yapılar yokken, 30 yıl önce hayırseverlerin yardımıyla yapılan Narlıca Kardeşler Mescidi çöktü.

‘HASARLI CAMİİ 30 YIL ÖNCE İNŞA ETTİK’ 5 çocuk babası Türki Cenber, mahallede sağlam yapı kalmadığını söyledi. Mahallenin ilk sakinlerinden biri olduğunu anlatan Cenber, bölgede Suriyelilerin ve Arapların da yaşaması nedeniyle camiye Narlıca Kardeşler Mescidi adını verdiklerini söyledi. Cenber, “Yaşayanları kurtarmak çok önemli. Allah daha fazla can kaybı yaşatmasın. Camiyi 30 yıl önce yaptırdık. Vatandaşların el emeği ile yapıldı. Gördüğünüz gibi gelinen noktadayız. Cenber, “Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın. Bildiğim kadarıyla imam vefat etti” dedi. Ekiplerin gece gündüz çalıştığını, askerlerin yağmalara rağmen halkı savunmak için geceleri dolaştığını söyledi. Mahallenin ortasında ‘enkaza girmeyin’ uyarıları ve tartışmalar da yaşanıyor. Diğer vatandaşlar ise enkaz altında yakınlarını savunmasız bir şekilde balyoz ve iş aletleriyle aramak isteyenleri ‘Enkaz altında kalacaksınız can güvenliğiniz yok, uzman ekip gelsin’ diyerek uyarıyor. Sorunun ısınma ve barınma ile ilgili olduğunu söyledi. Binaların hasar görmesi nedeniyle geceyi dışarıda geçirdiklerini ifade eden Batın, “En çok barınmak için çadır ve battaniyeye ihtiyacımız var. Geceler çok soğuk. Yemek veriyoruz çok şükür milletimiz bize sahip çıktı. İyiyiz. En büyük ihtiyacımız battaniye ve çadır 3 “Bir kişinin kalacağı yerde 25 kişi kalıyor” dedi.

Olağanüstü Hal ilanının ardından bölgeye çok sayıda askeri araç ve askerin sevk edildiği, yağma olaylarına rağmen tedbirlerin artırıldığı dikkat çekti.

dosemealtiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu